Activiteiten

Brouwerij Wijchense Schòne is in 2014 opgericht door twee enthousiaste hobbybrouwers die van hun hobby hun werk hebben gemaakt. Het eerste bier ‘Blonde dern’ werd gemaakt bij een huurbrouwerij, dat op 14 april 2014 gelanceerd werd. In 2015 heeft Brouwerij Wijchense Schòne deelgenomen aan de innovatiepitch van de gemeente Wijchen en hiermee de 1e prijs gewonnen voor meest innovatieve plan. Met een succesvolle crowdfundingcampagne in juni 2016, is voldoende geld opgehaald om een eigen brouwerij te starten. Het eerste bier uit de eigen brouwerij is gebrouwen in januari 2017. Sinds dien heeft Brouwerij Wijchense Schòne als missie om mensen enthousiast te maken om te brouwen en het mooie product bier. Met het behalen van het diploma internationaal biersommelier in september 2018 geven zij begeleiding aan horecabedrijven op gebied van bierbehandeling en bier en spijscombinaties.

Bierbrouwerij bezoekken

Rondleiding

Tijdens de rondleiding in onze brouwerij nemen we je mee in de wondere wereld van het bier. We vertellen je stap voor stap over het proces. Wat is de invloed van de ingrediënten op het bier en welke biersoorten worden er mee gemaakt. Na afloop van de rondleiding krijgt iedere deelnemer een proefglas van 15cl. info@wijchenseschone.nl

Duur: 30-40 minuten
Prijs: €10,- per persoon
Dagen: op aanvraag
Deelnamen: minimaal 5 personen

*vanaf 2019

Proeverij

Tijdens de proeverij nemen we een duik in de diversiteit van bier. Iedere deelnemer krijgt 5 bieren van verschillende bierstijlen te proeven in een proefglas van 15cl. Alle bieren zijn gebrouwen door Brouwerij Wijchense Schòne. Tussentijds krijgen alle deelnemers een rondleiding in de brouwerij en wordt er verteld over de diverse bieren. Hiervoor graag contact opnemen via het invulformulier op de inschrijfpagina of via mail info@wijchenseschone.nl.

Duur: 1 - 1,5 uur
Prijs: €20,- per persoon
Dagen: op aanvraag
Deelnamen: minimaal 5 personen

*vanaf 2019 starten we ook met een borrelproeverij.
* In samenwerking met “het Kookcollege” verzorgen wij ook BBQ workshops.

Bierglas van de Wijchense Schone.
Ingredienten mixen voor bier.

Workshop bierbrouwen

Met de brouwworkshop gaan we 20 of 40 liter speciaalbier maken. Tijdens de workshop doorlopen we de eerste stappen van het brouwproces: schroten, maischen, koken, filteren, koelen en vergisten. Als de wort staat te koken is het lunchtijd, waar een lunch wordt geserveerd met bier gerelateerde producten, zoals bijvoorbeeld bierkaas, bierpaté of bierbrood. Ook krijgen alle deelnemers een rondleiding in de brouwerij en gaan we bier proeven. Hiervoor graag contact opnemen via het invulformulier op de contactpagina of via mail info@wijchenseschone.nl.

Duur: 6 uur
Prijs: €64,- per persoon
Dagen: vrijdag, zaterdag en zondag
Deelnamen: minimaal 5 personen

Direct inschrijven?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum rhoncus tellus eu venenatis posuere. Donec pellentesque lectus enim, sit amet molestie ex hendrerit vel. Donec cursus venenatis enim, quis dapibus ligula luctus nec.